2020-10-13
我與@_foodss_lover_hk 當日既第一☝🏻餐就係黎到以下哩間💛小店cafe@ohms_hk_2017 堅持用有機,全素,公平貿易既產物製作食品既💛小店————————————————純素全日早餐🥣滑炒有機古法腐皮/素茄汁🍅豆/烤天然發酵貝果🥯/自家製松露素芝士🧀醬/牛油果🥑/本地菜沙律🥗第一眼見到哩個全日早餐🥣既時候,覺得幾得意!唔係食素既我地,樣樣都覺得好新奇!而我最欣賞既就係腐皮同沙律🥗,腐皮豆香超級濃😋食落仲好夠滑添!今次既沙律🥗係用左酸酸咪咪既醬汁醃好既紅蘿蔔🥕絲,爽口得黎幾醒神至於🥯方面,今次就好似烘得🆚比較燶左少少————————————————純素海鹽🧂杏仁醬熱香餅🥞配素鮮油和椰子🥥忌廉哩個咸味🧂既熱香餅🥞可以話係我地兩個黎既主要原因,試過之後亦都無令我地失望!海鹽味非常突出,而濃濃既杏仁醬令哩個熱香餅🥞既口感同味道提升到另一個層次😋口感非常豐富,絕對會令到大家一啖接一啖咁快快食晒🙈😋————————————————提子🍇冰茶味道正常,飲得出無咩額外加入其他調味,所以會有少少🤏比較🆚酸既感覺☺️睇清楚會有亮點⭐️杯最頂既個舊冰,原來係隻企鵝🐧仔黎!不過店員唔小心整
@_foodss_lover_hk 當日既第一☝🏻餐
就係黎到以下哩間💛小店cafe
@ohms_hk_2017
堅持用有機,全素,公平貿易既產物製作食品既💛小店
純素全日早餐🥣
至於🥯方面,今次就好似烘得🆚比較燶左少少
純素海鹽🧂杏仁醬熱香餅🥞配素鮮油和椰子🥥忌廉
哩個咸味🧂既熱香餅🥞可以話係我地兩個黎既主要原因,試過之後亦都無令我地失望! 海鹽味非常突出,而濃濃既杏仁醬令哩個熱香餅🥞既口感同味道提升到另一個層次😋口感非常豐富,絕對會令到大家一啖接一啖咁快快食晒🙈😋
提子🍇冰茶
睇清楚會有亮點⭐️杯最頂既個舊冰,原來係隻企鵝🐧仔黎!不過店員唔小心整斷左個頭呀😄🙈