2021-08-05
中環美食好多,今日就食台灣嘢啦。見到依度promo緊小籠包,有優惠,就試試。紅燒牛肉麵🐮 - 好大碗麵加超多牛肉,share嚟食先有胃試埋其他嘢,牛肉煮得幾腍,麵條係台式粗麵有咬口,湯底唔會太鹹太濃味。鹵肉飯🍚 - 超多鹵肉仲有我最愛嘅流心蛋,白飯份量驚人,細食女生需注意!小食拼盤🤪 - 拼盤好抵食,有醉雞,木耳,豆腐,茄子同流心蛋,醉雞係我嘅最愛,充滿花雕酒嘅幽香,雞肉嫩滑,茄子煮到好腍,木耳爽口,雞蛋creamy 流心,豆腐個xo 醬好惹味,可以撈飯食。小籠包🥟 - 小籠包好有驚喜!皮薄餡靚多湯汁,夾起唔會爛,即叫即整熱辣辣,點啲姜醋食好好味。黑糖珍珠奶茶 & 蕃薯芋頭奶茶🥤珍珠奶茶因為茶味較重,令甜味不太突出,比較港式。而芋頭奶茶相對甜度合適,裡面有大量番薯粒,芋頭味濃郁😬。最後要提提依度啲staff全部都好nice,超級有禮貌!
黑糖珍珠奶茶 & 蕃薯芋頭奶茶🥤
最後要提提依度啲staff全部都好nice,超級有禮貌!