2023-02-15
壽司郎出新既蟹季,緊係去探下啲生冷野啦!(按:呢啲係醫師日常🙄)天水圍店比起附近既店唔同在,可以用app拎定飛,雖然一早就已經好多好多人等,好彩都仲係係1點前入到座食飯。黎到緊係食啲有蟹既野啦! ▪️特大水煮松葉蟹配紅楚蟹伴蟹膏:小小偏感,但蟹膏果件下面出哂水(汁)😰睇落有小小驚。▪️濃厚蟹伴面:聞落有蟹味,食落有小許咸鮮味同蟹肉,然後就沒有然後了(同蟹既關係),啲面既鹼水味多到以為去左食細蓉未落醋咁🥲▪️蟹肉忌廉可樂餅:炸野係美味既,唔比質疑!入面既內容物好軟滑creamy,但超勁爆熱!同行友人既上顎懷疑起水泡😂🤣,同埋有小小搵唔到佢同蟹既關係🤫。▪️特製軟殼蟹卷:又係炸野!最高!好食既,好新鮮炸起既感覺,不過冇勁熱(所以其實唔知係咪即炸🤣🤔),配左小小蘋果,甜甜爽爽,冇好膩既感覺,要讚既係炸軟殼蟹一般會淋到好似游完水咁,西環浮屍🫠咁款,但佢好脆,蘋果同佢鬥脆,好好食!😋🫶🏻🫶🏻之後就講下唔關蟹季事既野🫶🏻🫶🏻▪️淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩:冇筋,有魚味,鮮既,值個價👍🏻▪️白子軍艦:一個字,正,兩個字,好正。呢次食到好新鮮既白子,有微微魚味(未到腥🤔),好creamy🫣🫶🏻(可能好補😂)▪️安
🫶🏻🫶🏻之後就講下唔關蟹季事既野🫶🏻🫶🏻
▪️淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩:冇筋,有魚味,鮮既,值個價👍🏻
▪️安康魚肝軍艦:有小小煋味,好食既,creamy,要睇識唔識欣賞🙈
▪️長崎吞拿魚🍣:Just like the name, 長期好味🤩
▪️油甘魚🍣:柚子香滿滿, 香遠馥郁。
甜品:
▪️焙茶卷蛋:幾好食,不過個蕨餅口感冇Donki好食。
▪️牛奶新地配焙茶慕斯:🤢🤢🤢極樣衰,啲慕斯既色同佢一pat野咁,令我諗起幾日前,個客比我睇既💩💩💩(冇浪費食哂,but not again🤮)
▪️後記:點解會冇左薯條架🫠好好味架,本身想試下雪芭,個友人話好細個,應該比我一淡食完(我個口比較大)🤣