2022-04-19
今日嚟到新蒲崗,喺享樂烘焙買咗少少麵包之後有啲頸渴,上咗嚟呢一間NUTTEA,第一次飲榛子奶,口感幾特別,不過都有要彈嘅地方。佢嘅奶蓋係用上榛子奶打,鹹鹹地甜甜地,但唔會好似芝士奶蓋咁令人飽滯,感覺幾新鮮。🍵宇治抹茶堅果奶蓋茶 $32超鍾意飲抹茶,但係我好怕飲到底見到一粒粒嘅抹茶粉,好可惜今次呢一杯出現咗咁嘅情況,飲到最底嘅時候食到苦澀味,可惜可惜。🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $35伯爵茶底幾好,朋友讚佢夠晒香,而估唔到佢同朱古力都幾夾,順滑得來都有啲層次,成件事都幾滿足。🥝滿杯奇異果 $32奇異果唔會太酸,一粒粒嘅奇異果粹亦都增加咗佢嘅口感同埋獨特,朋友認為佢好適合初夏嘅感覺。但係,佢都希望多番少少果肉可以咬下。🍎四季春水果茶 $32水果好新鮮,不過略嫌佢甜咗少少,如果真係要叫嘅朋友記得叫少甜!🇹🇼 臺灣紅玉堅果奶蓋茶題外話,我見佢鋪仔雖然好細,但都有空間俾你坐低嚟飲,只可惜而家疫情所以未能夠開放,希望遲吓可以過嚟Chill——————為食分界線——————📍 NUTTEA (萬迪廣場) (新蒲崗)新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖 推介指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰(4/5
🍵宇治抹茶堅果奶蓋茶 $32
🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $35
🥝滿杯奇異果 $32
🍎四季春水果茶 $32
🇹🇼 臺灣紅玉堅果奶蓋茶
——————為食分界線——————
📍 NUTTEA (萬迪廣場) (新蒲崗)
新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖
推介指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
抵食指數 🤰🤰🤰(3/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $40
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #喫茶店 #NUTTEA #萬迪廣場 #新蒲崗 #大有街 #堅果奶 #健康 #享樂烘焙 #榛子 🌰 #宇治抹茶 #抹茶 #伯爵茶 #朱古力 #手搖飲料 #台式 #奇異果 #水果茶
#四季春