2018-10-09 35 views
偶爾都會去下MegaBox嘅2樓同黃藍家居店行下,今晚又去咗行豬豬島,好日唔行書局今日唔知戚起邊條筋想睇旅遊書,醒起Megabox有大眾書局⋯行行下發現有間新幹線壽司店喎,這層除了有間書店,其餘主要係小朋友嘅店,我平時真係唔會經依層⋯店面顏色以藍白為主調,似足日本出版的新幹線紀念品顏色。店子簡潔光猛井然有序。FREE !!!!下午6點後限量供應的極上迷你丼 , 入去時仲諗住整番碗,但玩個TAB玩玩下就完全唔記得咗依碗迷你丼有面牆座位同埋四人卡座單行座位每個位也有獨立電子menu四人卡座就有一部電子menu,所有menu係固定位置,四人的話,就要由坐近軌道一旁的人負責了。Menu有三種語言:中文、英文及日本語,如果想更似置身日本,建議轉成日本語啦!電子Menu種類分為:1.人氣推介2.寿司/火灸寿司/黑松露寿司3.刺身/刺身丼4.軍艦/特式5.卷物/手卷6.前菜/湯品/烏冬7.炸物/燒物8.定食(但唔知係咪晚市無定食所以這頁無反應呢?)9.甜品/飲品/兒童餐食物送到前螢光幕會有提示訊息,新幹線列車出發時同時響奏音樂,音樂正正是平時在日本乘搭新幹線常常聽到的音樂,好有親切感。偶爾也會聽到廣

FREE !!!!

有面牆座位同埋四人卡座

4.軍艦/特式
5.卷物/手卷
6.前菜/湯品/烏冬
7.炸物/燒物
8.定食(但唔知係咪晚市無定食所以這頁無反應呢?)
9.甜品/飲品/兒童餐

牡丹蝦刺身 + 松葉蟹鉗刺身

偶爾也會聽到廣播一把女聲說日文語呢!

不過列車送上食物後,原來找不到button回送列車,列車自動回送,但我在想⋯若果我一直唔取食物,列車會一直停泊在我處嗎?  細問下... 原來係有自動感應的

湯+沙律+前菜
FIRST ROUND先叫個湯、沙律和前菜開下胃
有沙律菜食下感覺都清新尐呢

鮮帶子海膽迷你丼
鮮帶子海膽迷你丼 $78
海膽同帶子都係我喜愛的食材, 見係迷你丼.... 所以在MENU一見就立即ORDER , FRESH !!!!!
 海膽唔會有苦味
牡丹蝦刺身 + 松葉蟹鉗刺身

叫了兩隻牡丹蝦刺身 (每隻$35) 同一客松葉蟹鉗刺身 ($68)
牡丹蝦鮮甜大隻

環境比笑哈哈舒服 , 食物款式好似多尐尐 , 依間迴轉壽司店幾啱我
2018-09-10
$300 (Dinner)
鮮帶子海膽迷你丼