2021-09-24 143 views
《閒聚》喺富多來近良順興舊店,呢度好多小店好多野食。見佢新張試業咪試吓佢!店內主牆畫滿小貓,原來廚師本來也是貓貓義工;店內也是富多來特式,小小五張二人枱已是這小店的全部。點了穩穩陣陣既燒汁豬扒飯,被介紹了《凍茉莉花茶》。炎炎夏日,凍花茶先上,微甜,十分燒暑。主菜等了十分鐘,原來豬扒微炸了才上枱,豬扒脆但有點薄。秘製燒汁原來係黑椒汁,大家知道便可。份量上,勉強足夠減肥中的我,其他男士可能多點小食。可能新裝大門太靜而廚房太嘈;有時有客人出入或點菜也未必知曉,店主只要在門上加個聲響裝飾便可解決問題。期待正式開業,會想試吓佢哋既力削麵。

期待正式開業,會想試吓佢哋既力削麵。

燒汁豬扒飯
炸雲吞