2016-08-21
住開將軍澳寶琳的朋友, 都會知道有間食放題漁之部屋,寶琳總店評價甚好, 而且店內唔算好大, 所以都較迫, 好朋友想與我慶祝生日食午市放題,原先係去寶琳總店, 職員告之係天晉匯會開新分店, 問有無興趣去試 ?? 反正都係去食, 有新店當然想去啦 !!係將軍澳站行去5分鐘, 當日原來係正式營業, 我同好朋友變相做了第一批顧客,入到去的感覺好光猛, 職員態度充滿誠意及熱情,亦可能係首批食客, 所以有靚靚飲品及鮑魚送 ^^坐位下有櫃桶放手袋, 唔怕無位放。價錢$218 可以食3小時, 真係可以食到盡~影左一輪相, 馬上要落單啦 ! 忽然侍應送上兩杯飲品及鮑魚, 原來係新開張送呀!食物紙有好多款, 刺身先上, 擺放精緻, 三文魚肥美新鮮, 鮮蝦, 帶子很鮮甜,真係必點項目。食埋蟹皇翅, 係好朋友要點, 佢話係寶琳總店都成日食,本身都唔會點, 食左幾啖,好足材料.牛舌都係我愛好之一, 燒得夠香, 有肉汁, 因為好食, 所以有再落單天婦羅就認為蟹棒最正, 茄子, 蕃薯就一般當然唔少得炸物, 芝士年糕真係好正, 芝士流心, 炸雞翼鹹淡適中, 但較多油清酒煮蜆煮得好入味, 湯底好清, 蜆肉雖細粒, 但沒
原先係去寶琳總店, 職員告之係天晉匯會開新分店,
入到去的感覺好光猛, 職員態度充滿誠意及熱情,
亦可能係首批食客, 所以有靚靚飲品及鮑魚送 ^^
坐位下有櫃桶放手袋, 唔怕無位放。
價錢$218 可以食3小時, 真係可以食到盡~
本身都唔會點, 食左幾啖,好足材料.
炸雞翼鹹淡適中, 但較多油
但一定要留肚食埋甜品及雪糕,
甜品只要了木糠布甸及似水流年(榴槤)
布甸就真係麻麻, 但似水流年真係好重榴槤味
雪糕只能每人一杯
但只要能保持質素相信可以吸引更多食客. 而且當日好多高層也有到場, 不斷提醒侍應們的工作,
收拾, 上菜亦好快 ! 我同好朋友不斷自拍時, 職員更主動幫我地影相, 十分欣賞.