2021-04-18
旺角一帶而加越黎越多馬拉餐廳 今次就試呢間新開嘅霹靂南洋🤣個名真係好霸氣🤭店內位置唔算多 但係有好大塊落地玻璃窗環境都幾開場👍.🎈馬拉雞腿肉骨茶 ($58)一上菜就俾佢原隻大雞髀吸引到 仲擺咗喺個瓦煲度 好吸睛😍伴碟既仲油炸鬼 蒜蓉 同埋辣椒豉油💁🏻♀️加埋蒜蓉色真係香口好多 肉骨茶湯底有淡淡既藥材味 仲有豆卜吸晒啲湯汁好怕有啲肉骨茶會好苦 不過我覺得呢度就啱啱好啦😋最令我surprise嘅係雞肉雖然係煮得耐既 但係肉質都算滑拆肉之後撈埋d個湯底食又係另一番風味👍.🎈怡保芽菜雞飯 ($68)呢個套餐仲包埋油飯同埋湯淨睇賣相都知好食 個雞肉好好好嫩滑每一舊都好少骨 啖啖肉👍雞皮亦都好好食 見到皮下脂肪凝結成啫哩狀 雞油飯一黎到就已經香噴噴 雖然唔似出面咁加好多黃薑粉 但係都有齊香料同雞油香😋墊底既仲有芽菜 唔好睇小普通嘅配菜呢到啲芽菜零捨粗🤣 索埋豉油同雞油都幾正.🎈參巴辣醬炸豆腐 ($28)我自己就覺得有少少辣既🤣唔食辣既朋友要慎選❗️除左香辣既參巴醬 上面有一粒粒花生 增加香脆感配埋炸脆既豆腐 真係好惹味好香口😋個口感有少少似臭豆腐 不過就唔臭😂中意食辣既朋友仔唔可以錯過啊.🎈總括而言
店內位置唔算多 但係有好大塊落地玻璃窗
環境都幾開場👍
🎈馬拉雞腿肉骨茶 ($58)
一上菜就俾佢原隻大雞髀吸引到 仲擺咗喺個瓦煲度 好吸睛😍
肉骨茶湯底有淡淡既藥材味 仲有豆卜吸晒啲湯汁
好怕有啲肉骨茶會好苦 不過我覺得呢度就啱啱好啦😋
拆肉之後撈埋d個湯底食又係另一番風味👍
🎈怡保芽菜雞飯 ($68)
呢個套餐仲包埋油飯同埋湯
淨睇賣相都知好食 個雞肉好好好嫩滑
每一舊都好少骨 啖啖肉👍
雞皮亦都好好食 見到皮下脂肪凝結成啫哩狀
墊底既仲有芽菜 唔好睇小普通嘅配菜
呢到啲芽菜零捨粗🤣 索埋豉油同雞油都幾正
🎈參巴辣醬炸豆腐 ($28)
我自己就覺得有少少辣既🤣唔食辣既朋友要慎選❗️
除左香辣既參巴醬 上面有一粒粒花生 增加香脆感