2021-10-15
今朝上完yoga trial class去咗虹橋探朋友,佢話屋企附近開咗間新嘅居酒屋問我有冇興趣試下,我當然say yes la😁午市有六款定食可以揀,每款都包左沙律,味噌湯同熱茶~朋友叫左日式親子丼(少飯),我叫左留白海鮮炒飯,另外加左個雞軟骨share~味噌湯好足料,洋蔥同白蘿蔔夠淋而且幾甜,都幾好飲👍親子丼即係滑蛋雞肉飯,雞肉切成小粒,肉質嫰滑,帶有輕微黑椒味,醬汁偏甜,雞蛋亦都好滑,的確幾岩小朋友食,難怪叫親子丼😂今日既海鮮炒飯係蜆肉同魷魚,蜆肉新鮮唔腥亦都無沙👍炒飯帶有黑椒同香蔥味,好有日本風味🇯🇵飯粒分明,岩岩炒起熱辣辣,好食😋雞軟骨岩岩整起脆卜卜👏原本伴碟無檸檬,但因為朋友唔食沙律醬所以覺得有啲乾,就問店員可唔可以俾啲檸檬,店員都非常樂意,仲話只有切片無一小件果啲檸檬問我地介唔介意😊 服務一流!👏小店座位唔多,但勝在野食都係新鮮即叫即整,而且服務好好,同店員又容易交流感覺特別有親切感,值得支持!😉
午市有六款定食可以揀,每款都包左沙律,味噌湯同熱茶~
味噌湯好足料,洋蔥同白蘿蔔夠淋而且幾甜,都幾好飲👍
日式親子丼
日式親子丼
留白海鮮炒飯
今日既海鮮炒飯係蜆肉同魷魚,蜆肉新鮮唔腥亦都無沙👍
留白海鮮炒飯
炒飯帶有黑椒同香蔥味,好有日本風味🇯🇵
飯粒分明,岩岩炒起熱辣辣,好食😋
揚炸雞軟骨
雞軟骨岩岩整起脆卜卜👏