2020-11-19 786 views
放工約左同事食飯,佢帶左我去新蒲崗食日本野,第一次幫襯原來最近新開店,店內裝修幾靚又舒服,去到等一陣就有位,安排四人枱兩個人坐夠寬闊,Menu送上估唔到咁多算選擇,兩個人心大心細,最係選擇二人套餐 Share, 唔使選擇困難。二人套餐 $228 兩款主菜 + 三個小食,啱晒我地,可以試多幾樣食物。吉列豬扒奄列咖哩飯賣相靚,咖哩味偏甜一般日式咖哩嘅特式,滑蛋包飯配咖哩絕配,吉列豬排香脆,肉質較瘦食左唔會咁肥膩,味道也不錯,整體達80分豚軟骨拉麵豬軟骨夠入味,整件豬軟骨炆煮夠火喉,軟骨呈透明狀,膠質重好滿意,糖心蛋配埋木耳絲同荀片夠爽口,口湯清新麵條吸收好味道從多款小食內,自選三款小食燒雞亦同雞軟骨,我們最愛,熱辣辣非常香口,鹽燒雞軟骨帶鹹香兼有咬口,雞肉亦惹味。燒魚餅整體偏薄,厚少少應該更佳,配薑蓉同食吊都魚餅嘅鮮,食落煙韌不錯。最後被我地選上係炒尤魚鬚個汁甜甜地鹹鹹地彈牙又有嚼頭,大家真係要試下,份量也可以接受。埋單人均$130 食到好飽滿足。唯一係個二人套餐無包飲品,要飲野就要單點囉!

吉列豬扒奄列咖哩飯

豚軟骨拉麵

從多款小食內,自選三款小食

最後被我地選上係炒尤魚鬚

2020-11-18