2021-08-14 72 views
今朝去荃灣做身體檢查, 血壓有少少超標, 應該係Uncle 食得太唔節制😢 開始要注意一下, 希望大家都繼續飲和食德!朋友之前已經介紹呢間, 佢上網見到的, 無親身試過; 就等我黎試食啦!由南豐行去聯仁街, 未夠12點, 驚未開門。好彩去到剛開始營業, 唔駛白行一轉。由於時間尚早, 只得我一個客人, 又到隨便揀位坐既遊戲😁 呢間舖隔離都係車房; 但入到去就感覺到好舒服, 配合日本/台灣既流行曲, 跟外面形成強烈對比。店舖裏面近啡枱的位置, 有幾張高枱, 靠著牆鏡的, 我就坐在其中一張。因為做檢查前不可進食, 急不及待點了我的brunch!¤ 酸甜姬菇沙律: 開胃前菜, 酸酸帶點辣, 不錯; 但份量少左d😁¤ 牛肉壽喜燒: 材料豐富, 擺放亦好有層次 - 芋絲, 姬菇, 牛肉, 豆腐都係Uncle喜愛的, 大蔥有點硬, 但整體味道很好¤ Flat white: 幾日無飲啡, 來杯熱小白即時止癮, 奶夠熱👍回頭指數非常高👏

回頭指數非常高👏