2016-06-27
今日一班人去朋友屋企玩, 去之前醫咗個肚先, 知道呢條街開咗2間新嘅特色小店, 但比呢間黃色門面吸引到, 雖然地方唔大, 但入到去坐得都舒服, 入面D裝飾好有外國FEEL, 牆上掛咗D喼做DECORATION, 好想去旅行呀~ 講完題外話, 重點講下D野食, LUNCH SET$59跟果汁或熱飲, 價錢算合理, 一行5人叫咗5個SET, 各人食評如下:A) 焗香蒜牛油意粉配西班牙辣肉腸及薯條 - 意粉唔會太鹹辣辣地好醒神, 因為係即焗關係, 上枱時服務員會提醒你小心俾個兜辣親, 細心位加分! 薯條灑上紫菜碎, 同埋跟茄汁及沙津醬兩個SAUCE, 薯條亦炸得酥脆,就算凍咗食都唔會覺得淋, KEEP到脆身, 太好啦!! B) 炸魚薯條配沙津 - 美國風FISH & CHIPS, 炸魚唔會炸到好乾身, 沙律菜亦好新鮮, 最鍾意就係配上沙津醋做SAUCE, 而唔係用沙津醬, 沙津醋感覺健康好多 C) 香辣蕃茄醬煙鴨胸意粉配魷魚圈 - 意粉酸酸辣辣, 但醬汁略少, 有待改善 炸魷魚圈炸後唔會硬,good job! D) 焗肉醬意粉配香烤蜜糖雞翼 - 呢個意粉D醬汁好夠,