2019-08-14 154 views
趁平日早收工,約左朋友係南昌V walk呢個新商場睇戲。經過滿記甜品,熱情既店員好盡心咁介紹佢地既店舖特色,全鋪得9款甜品,以蛋為主要。又推介比我佢地既必食甜品,所以趁朋友未到,我都坐低試試。今次嗌左個“酒釀宮廷奶酪”,當然呢個係店員特別推薦的,中式燉奶混合左少少既花雕酒,奶味同酒味配合得很好。店員亦提出如果覺得酒味不足,可以添酒試左原味既奶酪,忍唔住麻煩店員添酒,加酒後,花雕酒既香氣四散,奶酪既酒味更加濃郁,不過我覺得原來會更加食得出原來的奶味。食左一半,店員請我食左半隻佢地既溏心醉蛋,每口雞蛋都有少少既酒香味,非常之好味,鐘意食溏心蛋既朋友絕對唔可以錯過呀!

酒釀宮廷奶酪
溏心醉蛋
2019-08-14
$35 (Tea)
酒釀宮廷奶酪