2023-12-06
朋友都知我鍾意居酒屋🏮今晚朋友就帶我一秒飛日本嚟到位於尖沙咀嘅「爖月🌕」居酒屋😊走日本風格居酒屋主打串燒及創意料理‼依家新張期間除左有8折優惠仲有火焰爖月乳鴿🤩店員上枱再輕輕一燒🔥嫩滑乳鴿就呈現眼前😋場面都幾震撼😂爖月三點有汁煮鮑魚非常入味🥰肉質Q彈😊月見和牛他他嫩滑無比入口即化☺️仲有微辣吞拿魚蓉越食越開胃😍雞皮餃子燒到薄薄嘅雞皮好脆身😍飽滿嘅配料外脆內嫩食起來幾正‼️串燒🐮本菇牛肉卷吸收咗牛肉嘅味道😌牛骨髓加上燒汁由原本冇乜味嘅牛骨水都變到非常好食😋🐥雞腳筋雞腳筋外皮微焦口感彈牙有嚼勁😎雞軟骨金黃酥脆🤪簡單鹽燒最好味😋雞尾口感酥脆送酒一流🍙明太子燒飯糰及三文魚燒飯糰🍙兩款飯糰經烤製後外層形成一層飯焦🤩內部保持著熱熱的飯粒和明太子及三文魚香濃口感😍口感層次豐富🤩自家製豆腐質地細軟口感滑嫩🥰經過烤製後外面金黃微焦🤗內部保持著柔軟😍加埋蔥花木魚食☺️口感唔錯☺️你全晚最令我有驚喜嘅一定係汁燒鵝腸🤤整串掛滿醬汁口感爽彈🤩要再Encore😎
走日本風格居酒屋主打串燒及創意料理‼
爖月三點有汁煮鮑魚非常入味🥰肉質Q彈😊 月見和牛他他嫩滑無比入口即化☺️仲有微辣吞拿魚蓉越食越開胃😍
串燒
🐮本菇牛肉卷吸收咗牛肉嘅味道😌