2021-09-19 182 views
係住宅區有一間新派裝修小店,幾特別。佢主打外賣,所以店內只有一張導演椅供堂食既人,門口有部自助落單機,仲支援多個支付平台,好方便。落完單,可以睇到佢即場整我既食物。一向係瀨粉忠實粉絲既我,叫左佢個招牌西關瀨粉加辣。一打開外賣碗,望落好似平時食既狗仔粉,不過佢既瀨粉好特別,比傳統既粗,咬落較有口感。最重要既係佢$15渣,如果番工附近有,真係日日食都得,又抵又好食。炸黑毛豬肉棕,我俾男朋友盲猜下呢個係咩菜式,佢一咬落去就估到,因為食落去真係好有食棕既感覺,有糯米既香,再加豬肉既口感,配埋薄薄既炸粉,好有新鮮感。爆炒xo 醬蘿蔔糕,蘿蔔糕口感唔會係好粉,加埋xo 醬好惹味。老祖至尊頹飯,食落真係頹飯既感覺,但係好好味。佢既肉,做得好好食,好特別。自家製豆漿,好好飲,而且佢係微糖,更加飲到豆香。特別要讚佢係用玻璃樽裝住,好特別,之後仲可以重用番個樽。咁樣都係$150,幾抵食,又食得好飽。
係住宅區有一間新派裝修小店,幾特別。

落完單,可以睇到佢即場整我既食物。

西關瀨粉

炸黑毛豬肉粽

爆炒 XO醬蘿蔔糕

老祖至尊頹飯

自家製即磨豆漿

咁樣都係$150,幾抵食,又食得好飽。
2021-09-15
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$75 (Dinner)
西關瀨粉
炸黑毛豬肉粽