2017-04-02
韓國野真係成日食,次次講起食韓國野都會諗起韓燒同炸雞,但食得多都會悶,今次就試一試新式韓食,西式韓式fusion菜!呢間舖既菜式名全部都水蛇春咁長,原來都係以韓國既地方或者事物名命///1雪蓮花開時 - 冷麵配青瓜絲紅菜頭絲,味道清新,上面既泡就無咩特別,純粹點綴一下2老姑壇繁花盛放 - 一上枱麻油味勁香,連配菜食的話口感幾好,但如果淨食粉絲會感覺過油,難得用墨魚汁煮都唔會食到成棚牙黑晒3連理枝的因緣 - 簡單黎講係炸紫菜飯卷,幾香口唔會油淋,但份量唔多,反而想讚啡色缸入面的沙律同醃蘿蔔幾好食,初時見本menu話有雜錦泡菜,點知係無既4三光寺的燃燈節 - 我最鍾意就係佢有雪人年糕係辣鍋入面,魚串同粉絲點辣鍋食真心唔錯///總括黎講,賣相真係唔錯既,食落都中規中舉,但份量真係有啲少
///
///
總括黎講,賣相真係唔錯既,食落都中規中舉,但份量真係有啲少