2022-11-28
天氣轉涼,周末朋友提議BBQ,搵到呢間場所,貪佢有免費泊車又係動物友好。book好時間,預先在OpenRice 搵到呢間餐廳,做好功課。原來發現可以包VIp房一班朋友仔唱下歌,仲有麻將🀄️、飛標、氣墊球、小型篤波、戶外跳彈床⋯等,除咗BBQ還可以雞煲。可以玩一日來打發時間。我哋今次BBQ場地係室外,有帳幕有露天選擇,草地綠油油係真草地黎的,有回歸自然的感覺。中間石屎通道,兩邊草地BBQ場,場地寬敞,空間足夠,戶外空氣清新,空氣流通,BBQ都沒焗促感。場地提供埋炭、叉、餐具、蜜糖等,並且有專人透爐,專人送呈食物(食物任食)。唯一要做的就係去自選飲品,然後飲住飲慢慢享受燒烤樂趣。偶然出去玩下場內設施,拖住小寵物行下散下步。樂也融融。食物方面有丸類,特別推介牛肉丸,爽口彈牙多汁,大家都讚不絕口。芝士腸、廚師腸、多春魚、面包也必不少得,快快脆脆燒熟就可以醫肚。雞翼、豬扒、牛扒、獨立包裝,衛生做足。香草羊架非常唔錯,肉嫩多汁,香草入味同羊架嘅蘇味好夾。可以Encore。番薯、粟米已用錫紙包好。蔬菜同金菇菜已經醃好蒜蓉用錫紙包裝好,放上去燒熟便好,味道已經預先調好,唔需要再落味粉,非常細心。日本玉子
食物方面有丸類,特別推介牛肉丸,爽口彈牙多汁,大家都讚不絕口。芝士腸、 廚師腸、多春魚、面包也必不少得,快快脆脆燒熟就可以醫肚。雞翼、豬扒、牛扒、獨立包裝,衛生做足。香草羊架非常唔錯,肉嫩多汁,香草入味同羊架嘅蘇味好夾。可以Encore。
日本玉子燒、棉花糖燒完,可以當甜品。完美句號。