2021-05-18 1718 views
好耐冇帶表弟出街食飯,同隻牛高馬大既食肉獸緊係食放題最抵啦,所以呢晚真係瘋狂食肉,仲要係優質既和牛。餐廳首先上左和牛拼盤,排名有分先後既油脂咁香肉質嫩滑的A4黑毛和牛三角腩,肉味濃啲既A4黑毛和牛肩胛肉,M7澳洲和牛上頸脊,鹿兒島牛柳粒都非常值得一食再食。梨泰園牛排骨事前已醃過,燒出黎好惹味,唔使點任何醬汁,包生菜已經係韓國味。附送既深海虎蝦,大扇貝,鮑魚會加牛油一齊燒,好香口,又份量十足。紐西蘭羊架同神戶水飼黑毛豬都係靚肉,可以試試。海鮮方面我哋加左最後炒到散晒但都好多春既多春魚,彈牙既鱿魚。佢哋仲好多韓式料理,個人覺得最回本同保險係真露蜆湯同参雞湯,辣醬牛肉水冷面勁多牛展但好淋滑,估佢唔到,加埋個爆蛋汁既溫泉蛋都幾美好。記得點啲洋蔥圈同翠肉瓜配肉食,葷素搭配先唔好膩~仲可以飲埋檸茶解下油。甜品記得叫, 一人一份,有haagen dazs 士多啤梨味,movenpick 牛奶味同 dryers 揀,食完清一清口腔,超滿足!

• 和牛拼盤