同成班朋友一齊食飯 最岩就食泰國菜🤤有一個朋友早係開張嘅時候食過大讚 所以推介我地食!呢間泰菜感覺好似比較前衛 希望係傳統泰菜中會試到新鮮感😆.先嗌一啲前菜😙半生熟三文魚伴香茅沙律 ($88)調味同用上嘅香料都比較多 會比較重口味 但勝在調味重得黎唔會炒埋一碟 仍然可以提起三文魚嘅鮮甜味 燒到半生半熟 肉質嫩滑~💓.炸免治豬肉球 ($78)炸得外皮微乾 但好在咬落幾爽幾脆口 感覺好似配啤酒會唔錯🙈🙈.炸女婿蛋 ($68)經理同我地介紹 當要男朋友要到訪女朋友屋企提親 如果當時媽媽無煮呢度菜 男嘅就GG了😂 而傳統做法當然係用雞蛋 不過作為前菜屬開胃菜 餐廳就用上__蛋取替 薄薄嘅炸漿令蛋嘅外皮微脆 幾香口 配上酸酸甜甜既醬汁 再佐以惹味嘅豬肉 非常開胃~~ 推介😋.炸通菜 ($68)感覺係小朋友都會鍾意嘅菜式 比較似薯條 炸得香脆可口 而且無咩菜青味 如果想小朋友食d蔬菜可以一試😆.泰北牛腩湯 ($108)同冬蔭公嘅調味同香料好似無太大分別 但呢煲湯更好飲!有陣陣嘅牛味 而且湯底係帶清甜嘅味道☺️ 仲要超足料有超嫩 一夾即刻散開嘅牛腩 正啊❤️.香蒜魚露炸魚 ($188)好多骨 唔岩我食
同成班朋友一齊食飯 最岩就食泰國菜🤤
有一個朋友早係開張嘅時候食過大讚 所以推介我地食!
呢間泰菜感覺好似比較前衛 希望係傳統泰菜中會試到新鮮感😆
先嗌一啲前菜😙
半生熟三文魚伴香茅沙律 ($88)
半生熟三文魚伴香茅沙律

炸免治豬肉球 ($78)
炸免治豬肉球

炸女婿蛋 ($68)
炸女婿蛋

炸通菜 ($68)
炸通菜

泰北牛腩湯 ($108)
泰北牛腩湯

香蒜魚露炸魚 ($188)
好多骨 唔岩我食 不過個魚都幾勁🙈 真係炸到皮脆肉嫩 只係唔太岩我食~~
香蒜魚露炸魚

粉絲大頭蝦煲 ($318)
咖哩炒大頭蝦 ($318)
一蝦兩味😽 粉絲大頭蝦非常惹味 蒜味十足 粉絲可以無張佐飯🙈
粉絲大頭蝦煲
而咖哩炒大蝦唔會太辣 配蒜蓉包係絕配🤤 兩邊嘅蝦肉都肉質爽口彈牙 應該好新鮮!
咖哩炒大頭蝦

泰式海南雞 ($138)
海南雞係泰式做法 唔係淋黑甜豉油 而係沾酸甜醬~我自己就鍾意新加坡style多d🙈
泰式海南雞

油飯
油飯太好味了!唔係得個油字~有香葉嘅香味 食落絕對唔膩!
炒鮮蝦金邊粉 ($138)
影相幾靚 金邊炒上舖上一層蛋絲網🙈好有心思!
但個金邊粉炒得濕腍 而且偏甜😂😂
炒鮮蝦金邊粉

芒果煎糯米飯 ($88)
比平時唔同 佢嘅糯米飯係壓成偏圓形 微微煎香嘅皮有飯焦嘅感覺 帶點香口~ 而且淋上椰漿甜而不膩 係每次必嗌嘅甜品😋
芒果煎糯米飯

炸榴槤雪糕
皮唔會太厚 一打開濃濃嘅榴槤味隨即湧出😋好正呢~但炸到入面雪糕都溶哂😢sad
半生熟三文魚伴香茅沙律
炸女婿蛋