走進中環嘅「新興美食」,無論係熟客還是新面孔,都能夠體驗到地道嘅香港快餐風味。今次又唔例外,我揀了佢哋嘅招牌菜,先來一份咖喱牛腩飯。咖喱香氣飄逸,濃郁嘅配方個個都讚好,牛腩嫩滑得嚟唔使大力咬,真係入口即溶。同時那溫暖嘅咖喱汁澆在白飯上,簡直係雙重享受;每一啖都有種滿足感,好似暖笠笠嘅陽光鋪滿心房。🍛轉個口味,點咗個檸檬雞扒同埋孜然羊肉,正!雞扒酸甜中帶有嗰種微微苦澀嘅檸檬汁,喺口中爆發出一陣陣清新感;而孜然羊肉更加揚眉吐氣,孜然嘅香味同羊肉嘅鮮美完美結合,一啲唔膻,食落令人停唔到口。🍗🥩最後再來一款意想不到嘅小菜,豉油王炒麵,炒得飄香四溢,麵條彈牙,一咬即斷,伴隨著鮮脆嘅豆芽,成為幕後英雄,佐飯之選無誤。🍜「新興美食」就係咁,總能給你驚喜,喺忙碌一天之餘,為你帶來一點小確幸,啱哂做返工族嘅日常打氣站。下次再嚟,定必要嚐嚐其他仲有啲乜嘢潛藏佳肴等緊我!
🍛

🍗🥩