2016-07-21 339 views
每次同另一半在旺角太子食完晚餐, 想食小小甜點, 之前很多想去的甜品店都有排長龍  不過我發現了一個新地方同另一半去試  店舖位於太子地段, 感覺不太難找到, 我們來到店大約9點幾, 店裡一個客人都沒有  所以任由我們選擇座位, 我們點選了三樣甜品: 榴槤糯米卷 木瓜燉雪耳 流金歲月  先講榴槤糯米卷, 我自己不是榴槤愛好者, 我都試了兩粒, 感覺幾特別, 有口感, 一口食完最好   這間甜品店有中式甜點, 真的夠大眾化, 我自己就試了木瓜燉雪耳, 用料真材實料, 最重要滋潤了我的心  至於另一半點的流金歲月, 見到已經好吸引, 芒果榴槤食起來十分夾, 唯是芒果不夠甜  我們差不多離開的時候已經坐滿人, 感覺很多是熟客, 店舖環境舒適, 甜點又正, 怪不得喇
 不過我發

現了一個新地方同另一半去試

一個客人都沒有

最好

滋潤了我的心

夠甜

2016-07-20
$50 (Other)