2023-10-04 34 views
今日去左新蒲崗探朋友,順便提早同佢食個生日飯,最後我地決定食日本菜,餐廳名叫海膽仔,聽個名就知呢到主打食海膽啦。海膽丼:擺盤好靚,即時要相機食先。海膽份量好足,入面仲有魚子、紫菜、薑,海膽口感順滑creamy。三文魚大蝦帶子丼:有大蝦、帶子、三文魚都有齊晒,岩晒有選擇困難症既我呀。三文魚厚身肥美,帶子同大蝦鮮甜。木村蘋果汁:加入山梨炙県.長野県產嘅蘋果汁,蘋果味好出,梳打入口清爽解渴。明太子雞翼:雞皮烤到微焦,入面釀左明太子,食落外脆內軟;唐揚炸雞炸到金黃色;吉列生蠔炸粉唔厚,口感酥脆;最後我地兩個都食到捧住個肚走。🔎海膽仔 (新蒲崗)📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

🔎海膽仔 (新蒲崗)
📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖