2018-11-19 1085 views
同男朋友係睇我好期待嘅「怪獸與怪獸與葛林戴華德的罪行」之前,去左食薩莉亞係嘉湖銀座/置富嘉湖嘅分店。搬左舖之後好近戲院,而且裝修得好靚好光猛,比起之前個間感覺更乾淨,坐得更舒服。今個舖位仲有近窗嘅卡位,最尾嘅卡位最係二人嘅自閉位,我地兩個都好想坐個個位😂😂,可惜所有卡位都滿!除左搬左新位之外,連飲品bar都換左新機,最特別係啲杯,可能我大鄉里無咩見識,呢個金屬杯係可以載熱水!就算過左一陣拎個杯都唔會熱!好特別!但係,食物個度就爭少少,雖然上菜速度係好快。我地總共點左三樣野,周打海鮮湯$12,雞肉多利亞$29,同埋溫泉蛋卡邦尼意粉$32。湯就ok嘅,就好多料(洋蔥、碎左嘅蝦,*,磨菇紅蘿蔔同薯仔等等,充滿海鮮香。第一次點呢個卡邦尼意粉,賣相就一般,而且好咸,就加上煙肉仲咸,可能我本身唔食咁重口味掛。而個雞肉多利亞都ok嘅,但比起我之前食,今次啲飯無咩焗嘅香氣同口感。睇在免加一同環境咁好,下次會再試其他食物!

睇在免加一同環境咁好,下次會再試其他食物!
2018-11-17