2018-06-27
今日同同事食飯唔知食咩好,就黎到呢間餐廳,貪佢夠近又好食。😋 餐廳位於翠華隔離,地點十分易搵。去到無人排隊即刻可以入座。餐廳內座位較少,係一排排長枱,如果3個人以上可能會比較難安排座位。今次好好彩啱啱好有相連嘅3個位。枱上面有齊紙巾、餐具,調味料等,十分方便。👍餐牌中除左有招牌羅宋湯,湯底仲可以揀雞絲清湯或健康嘅紅菜頭湯。而麵方面,就有多款可選,包括常見嘅意粉、上海麵、拉麵等,唔想食麵亦可考慮餐包。可以隨自己口味配搭。另外仲有多款配料、小食及套餐。 一坐低左就見佢新推出左個撈麵,於是叫左個牛腩羅宋湯上海撈麵加半熟蛋。落單無耐個湯就黎到啦。但隻半熟蛋就去左同事碗豬肉羅宋湯度,希望下次伙記落單時小心啲。😅個羅宋湯超級足料,有好多蔬菜同牛肉,蔬菜煮得非常軟。而牛肉可能煮得比較耐,好韌,而且每一件都好大件,食左一半已經放棄左。羅宋湯比想像中辣,很惹味。不得不讚一讚隻半熟蛋,大小比一般雞蛋大,內裡流心,火候掌握得啱啱好,而醬油味十分入味。個湯,啲菜同隻蛋我會比5分滿分佢,但牛肉就要減番2分。😣撈麵都好食!味道剛剛好!同事嘅紅菜頭湯都好味!試左一淡發現原來比相像中易入口。今餐盛惠$80以單品黎講價
撈麵都好食!味道剛剛好!
同事嘅紅菜頭湯都好味!試左一淡發現原來比相像中易入口。
今餐盛惠$80以單品黎講價錢稍貴但可接受。其中一個體貼位係可以分單,同同事食飯唔使夾黎夾去咁麻煩。