2020-04-25
石門實在開咗很多食肆,要慢慢試,今次就去Papa。入去光猛、整潔寬敞,感覺舒服,侍應有禮,睇吓今次食什麼先,叫咗套餐,例牌主菜加甜品和茶。papa 沙律,用招牌名命的沙律原來是芒果、蕃茄、牛油果、雞肉絲、藜麥和菜的沙律,主要是夠新鮮,健康,基本上是食原味道,不錯。煙三文魚意大利飯、賣相不錯,飯粒煙韌,有咬口,味道適中,煙三文魚摺成一朵花,有視覺效果👍火箭菜parma ham pizza,脆皮,Parma ham 切碎混入芝士內,芝士多而味濃,每啖口感不覺。炭燒羊扒,外皮煎得香,裏面達到要求七成熟,配埋薄荷香草汁,不錯。最後一款是蝦意粉,蝦爽口,意粉軟硬適中,味道清淡,正常。全部配有可愛的甜品,什果mousse,用小茶杯上,好別緻,飯後一甜品,好滿中。另外$28轉另一款甜品……Marble Cheese Cake,賣相先攞分,芝士味道適中,雖然冇驚喜,但味道不錯。整體環境舒服,侍應有禮,食物質數不錯。
最後一款是蝦意粉,蝦爽口,意粉軟硬適中,味道清淡,正常。
整體環境舒服,侍應有禮,食物質數不錯。