2011-03-07 234 views
中島的刺身壽司又新鮮又好味, 自從搬屋後都只能兩三個月先番嚟食一次, 因為以前臨吉之島收工就会半價促銷, 抵勁多 而家搬咗去新界就無得等半價時段了中島賣親嘅鯨龍魚剌身, 每次食後口感油潤, 肉質爽口又帶點肥膏的感覺, 鮮甜也是事實每種壽司的飯团都是酸度適中, 點豉油後都不是太散, 不過每次食完後都很快会口渴, 唔知問題是在壽司飯還是豉油哇沙比裏呢??難得今次返嚟就要買多幾份壽司刺身, 比完錢後去咗門口檯檯凳凳度坐低, 諗住影d相俾各位食友睇睇, 点知影得兩張有位「實Q」戴眼鏡叔叔走過嚟同我講:「呢度唔俾影相。」我就答:「我俾咗錢影自己d食物咋!」咁戴眼鏡叔叔就用比較直而且倔嘅語氣話:「門口貼咗標貼話<不准攝影>嫁」咁好啦......我隨口一聲「唔好意思」就收咗機。 我心裏有個想法: 究竟係「實Q」戴眼鏡叔叔stubborn定喺係一個「如果有衰嘢都唔可以有証據流出去」嘅鴕鳥政策??
而家搬咗去新界就無得等半價時段了

2011-02-19
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)