2018-07-05
老公話今年就進入我們20週年啦! 佢話帶我食餐好野獎勵我,同接我放工咁開心,路上無多問,但朝著鯉魚門方向進發,心裡特別開心興奮。我最喜愛海鮮,第一次去這店感覺幾新鮮,最吸睛係有個corner係放滿海鮮架 ❣店員服務好,會推介是日食材,還會幫我地煮同時有交流,讓客人好relax 除享受食物之餘。燒味醂河豚干好好味,醮點七味粉嘅蛋黃醬最夾,香脆帶點甜。日本菠菜芝麻汁沙律賣相靚又特別,菠菜凍食一般,但其他沙律菜新鮮爽口! 佢地嘅特飲好吸引,味道竟然好出色。冰爽青檸荔枝谷荔枝味較重同濃,反而青檸淡淡的,夏日消暑解喝! 魅力香桃提子泉有齊我喜愛的桃同提子味道,而且發現了提子味的珍珠添,可惜較硬唔夠煙韌囉! 季節刺身特上選拼盤 (6種)賣相吸引,味道新鮮,包括左三文魚腩,劍魚腩,立魚,左口魚,帶子同吞拿魚腩等等,左口魚入口即溶,帶子鮮甜,鮮味可加! 一夜干 (馬友)送上時已經好特別用上竹籃嘅造型碟,原來店員介紹係佢地嘅招牌菜,我兩公婆有喜愛魚類就叫黎食,外皮燒得乾身脆,肉嫩無比,味道帶點鹹香同鮮! 再黎浜燒貴妃花蚌同日本福崗岩蠔各兩隻細心位店員會係我們面前燒比我們的,火候控制得好好,好新鮮當煮時還
燒味醂河豚干
好好味,醮點七味粉嘅蛋黃醬最夾,香脆帶點甜。
日本菠菜芝麻汁沙律
賣相靚又特別,菠菜凍食一般,但其他沙律菜新鮮爽口!
佢地嘅特飲好吸引,味道竟然好出色。
冰爽青檸荔枝谷
荔枝味較重同濃,反而青檸淡淡的,夏日消暑解喝!
魅力香桃提子泉
季節刺身特上選拼盤 (6種)
一夜干 (馬友)
再黎浜燒貴妃花蚌同日本福崗岩蠔各兩隻
細心位店員會係我們面前燒比我們的,火候控制得好好,好新鮮當煮時還會好生猛地郁動,有點殘忍咁,不過海鮮就係要食佢既鮮味! 蠔亦非常肥美,加上自製木魚汁,當燒前加點令海鮮保持濕度同入味還做到提鮮!
最後叫埋個雜錦雞天婦羅烏冬來個結尾,天婦羅熱辣辣金黃香脆,大虾天婦羅還有蕃薯南瓜同青辣椒,烏冬彈牙煙韌!份量兩個share都夠食,湯底清但夠晒味。