2019-10-26
🙂蒜蓉泰醬焗青口甜甜泰式醬,打邊爐前食個冷盤先。😍燉湯好濃藥材味,真正燉湯嘅味道。每一盅都好足料。😍冰鎮鮑魚好鮮味,而且已經將唔食嗰部分預先拆開,點少少麻醬仲更加好味。😍龍蝦餐龍蝦半隻、蟶子皇、貴妃蚌、多寶魚、黃金蜆、海蝦、時令貝見到個海鮮拼盤已經覺得好正!龍蝦大大隻,上枱嗰時仲郁㗎,新鮮到呢!啖啖肉,唔使點任何調味料仲好,咁先食到海鮮嘅鮮味呀!好鍾意食貝殼類海鮮,全部都好爽口,好滿意。海蝦都好新鮮,再嚟多寶魚啖啖肉。😊日本黑豚肉好爽口,打邊爐,一流。😊美國肥牛正呀,打邊爐要食肥牛但又怕半塊都係肥肉,呢個啱啱好。😊巨根蟹柳、蟹粉包心丸蟹柳熟咗真係好大條,記得睇實,唔係就散哂。包心丸大大粒,好足料。😊蝦滑熟咗嘅蝦滑,顏色好靚,睇得出係新鮮料。🙂自家製雲吞、娃娃菜、炸響鈴雲吞大大粒,唔會得個皮厚,其他嘅,正常水準㗎😍粥底幾飽都要食!仲要食咗兩細碗!唔使講,粥水就係頭先打邊爐嘅湯底,即係有哂海鮮嘅美味!😄初時友人話去九龍灣工廠區,都怕難搵嘅,但其實好近地鐵站,穿過商場過條馬路仔就到。唔使佢哋帶路自己都易搵到㗎。
甜甜泰式醬,打邊爐前食個冷盤先。
😍燉湯
好濃藥材味,真正燉湯嘅味道。每一盅都好足料。
😍冰鎮鮑魚
😍龍蝦餐
龍蝦半隻、蟶子皇、貴妃蚌、多寶魚、黃金蜆、海蝦、時令貝
😊日本黑豚肉
好爽口,打邊爐,一流。
😊美國肥牛
正呀,打邊爐要食肥牛但又怕半塊都係肥肉,呢個啱啱好。
😊巨根蟹柳、蟹粉包心丸
蟹柳熟咗真係好大條,記得睇實,唔係就散哂。
包心丸大大粒,好足料。
😊蝦滑
熟咗嘅蝦滑,顏色好靚,睇得出係新鮮料。
🙂自家製雲吞、娃娃菜、炸響鈴
雲吞大大粒,唔會得個皮厚,其他嘅,正常水準㗎
😍粥底