位於大圍嘅鍋心粥底火鍋,佐敦都有分店,人氣旺盛,好評如潮。主打海鮮火鍋,最後配上粥底。口碑咁好係因為佢啲海鮮新鮮,味道鮮甜,而且價錢唔貴,又有得book位。七款特選海鮮+五款自選新鮮食材+三款時蔬+粥底都只係每位$198,仲免收加一。依個套餐最少要兩位起,然之後會根據你嘅人數安排食物份量俾你。海鮮有花甲丶皇蜆丶鮑魚丶蟹丶魚丶蝦及蚌或北寄貝。樣樣海鮮唔止食得出新鮮仲睇得出,海鮮好似蝦丶鮑魚上到枱都好生猛。自選新鮮食材方面都一樣新鮮,份量冇呃人,非常推介嘅係自家製手打雞骨丸,超過好味,口感真係幾彈牙。餐廳店員服務態度都好好,會好細心咁成日幫我地留意有冇"痴"底,亦有時會咁幫我地放食材同教下我地落個陣嘅技巧。環境氣氛: ★★★☆☆食物質素: ★★★★★服務態度: ★★★★★

環境氣氛: ★★★☆☆
食物質素: ★★★★★
服務態度: ★★★★★
自家製手打雞骨丸
2016-09-17
$198 (Dinner)
自家製手打雞骨丸