2024-01-03 381 views
🔹是日特上刺身5點盛合 刺身都好新鮮同肥美,總共有5款刺身包括有蝦等魚生🍣每一日嘅刺身都唔同所以要當日問下店員先清楚!!🔹日本鮑魚磯煮鮑魚整得都好淋身,唔係咬唔到個隻🤩加上味道煮得都入味!!🔹松葉蟹蟹味噌甲羅燒身為蟹肉蟹膏愛好者當然要叫黎試吓啦🦀果斷冇令我失望,成個蟹蓋都係蟹膏上面仲有蟹肉!!旁邊有米通可以配黎食🤍推!!!!!🔹清酒煮蜆清酒煮蜆,嗰種簡單但出奇好味嘅菜式,真係食到就停唔到口🐚!首先,清酒本身嘅甘香味與蜆嘅鮮甜相融合,搭出一個既清爽又提味嘅完美湯底。煮蜆嘅時候,一於清酒倒入鍋中,個瞬間清酒同蜆殼散發出嘅海洋味道撲鼻而來,簡直係誘惑到極點😍。而且清酒嘅酒精能夠幫助將蜆裏面嘅雜質同異味去到一邊,令每一隻蜆都保持住最原始嘅鮮味。煮到蜆殼微開,準備好嗌,輕輕一吸,整個口腔都被蜆的鮮甜所充滿,搭配啲清酒湯底,味道層次豐富得不得了。再加上少少薑絲同幾椿青蔥做點綴,就更加突出咗海鮮嘅自然味道✨。清酒煮蜆,真係一個簡單又有格調嘅菜式,吃一次就會愛上呢種細膩唔膩口嘅滋味。無論係作配酒菜,定係冬日暖胃湯品,都係一個優雅而滿足嘅選擇!🔹博多屋豆腐鍋豆腐鍋純粹係覺得要食返啲蔬菜🥬入面都有好多料,
🔹是日特上刺身5點盛合
🔹日本鮑魚磯煮
鮑魚整得都好淋身,唔係咬唔到個隻🤩加上味道煮得都入味!!
🔹松葉蟹蟹味噌甲羅燒
🔹清酒煮蜆
🔹博多屋豆腐鍋
豆腐鍋純粹係覺得要食返啲蔬菜🥬入面都有好多料,有豆腐,菇,豆卜,海帶等等 湯都甜甜地🫶🏻