2024-12-19 132 views
因為呢間食店,寫咗我Open Rice嘅第一個食評。早前同朋友約食飯,見呢間食店有無限時放題任食,於是就決定訂位試一試。喺佢哋專頁見到有2人同行1人半價嘅優惠,我問佢係咪即係有3個半價(我一行6人)?佢就掟咗一堆野俾我,咁我就喺fb度tap咗5個人以為成功啦(佢當時無同我講話咁樣tap只係得1set優惠)。到食飯當日入座,店員同我講我咁tap只係得1set優惠!叫我打電話問下負責訂個同事可唔可以補返做優惠。好不容易揾到呢個負責人,佢好識做生意呀,堅持唔接受現場補tap攞優惠!(其實我現場都見有另一枱因為無提前搞而攞唔到優惠,唔知佢係即興walk in定同我一樣情況) 香港好客之道好野!咁話哂都係食評嚟嘅,都要講講d食物質素嘅。餐廳環境都寬敞既唔會好迫,因為成個場入座率都唔知有無一半,食物Bar食物種類唔多,比較"新穎"嘅係有2種漿爆丸,入面唔知係咩餡黎…。任食嘅雞煲佢話係日式雞煲,我唔識欣賞。另外跟人頭送嘅蒸籠海鮮,每位有各1:有沙嘅聖子,好細隻嘅蝦,同樣好細隻嘅扇貝同廣島蠔,同Size總算係正常嘅鮑魚。當晚叫咗$308/位澳洲和牛餐,咁嘅價位如果再俾我揀我會去返"牛大人"或屯市嘅"一
因為呢間食店,寫咗我Open Rice嘅第一個食評。

咁話哂都係食評嚟嘅,都要講講d食物質素嘅。餐廳環境都寬敞既唔會好迫,因為成個場入座率都唔知有無一半,食物Bar食物種類唔多,比較"新穎"嘅係有2種漿爆丸,入面唔知係咩餡黎…。任食嘅雞煲佢話係日式雞煲,我唔識欣賞。另外跟人頭送嘅蒸籠海鮮,每位有各1:有沙嘅聖子,好細隻嘅蝦,同樣好細隻嘅扇貝同廣島蠔,同Size總算係正常嘅鮑魚。當晚叫咗$308/位澳洲和牛餐,咁嘅價位如果再俾我揀我會去返"牛大人"或屯市嘅"一鼎"食,至少其他食物/飲品嘅種類多好多。完。

既然貴店咁想人喺fb幫你賣廣告,我都好樂意幫你賣廣告呀。收多$300買斷6個客源…香港好客之道
2024-12-16
$300 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year