2021-06-11 386 views
今日入左元朗探個朋友,佢知我中意中菜,夜晚帶左我黎呢度飲茶😊兩個人叫左個晚市套餐,包左個湯+竹筒飯+菜+是日甜品,點心就叫左鴛鴦鮮蝦米網腸同紅油抄手~❤️鮮淮山蓮子百合燉螺頭汽鍋燉湯 (套餐價$83)足料,味道清甜,養心神健脾胃推介👏❤️鮑魚雞粒竹筒飯鮑魚唔會過熟,口感好👍 雞粒嫰滑胡椒味重,好有媽媽的味道,食得出無味精😋⭐白灼菜心幾靚無渣,口味清淡,好似連食油都無落😅 所以色澤唔夠靚同唔太滑,但好健康 (我地自己加左啲豉油)❤️是日甜品桂花糕清甜足料,見到好多桂花粒同杞子,軟硬適中,出色!👏❤️鴛鴦鮮蝦網米腸賣相精緻,唔只有外觀仲有內涵好好食🤤外層腸粉皮唔算薄但好滑!裡面蝦肉爽口,橙色包住🥕,綠色包住蔬菜,加埋啲脆脆既口感,層次豐富😋⭐紅油抄手皮薄餡靚,有啲菜,木耳同豬肉,不過個醬汁唔夠香同惹味,係健康版紅油抄手😅即叫即蒸既點心真係零舍唔同!😋 埋單先每人$80,健康抵食又好食👏👏😍

❤️鮮淮山蓮子百合燉螺頭汽鍋燉湯 (套餐價$83)
鮮淮山百合蓮子燉螺頭湯

足料,味道清甜,養心神健脾胃推介👏

❤️鮑魚雞粒竹筒飯

⭐白灼菜心

❤️是日甜品桂花糕
是日甜品桂花糕

清甜足料,見到好多桂花粒同杞子,軟硬適中,出色!👏

❤️鴛鴦鮮蝦網米腸

鴛鴦鮮蝦網米腸

賣相精緻,唔只有外觀仲有內涵好好食🤤

⭐紅油抄手

白灼菜心