2014-02-28
吉野家係我有機會撞啱下午茶時間去到,就會去嘅餐廳。原因有三個 - 平靚正。當然我係以下午茶時間而論,宜家除咗外賣燒味飯,或者大學canteen,仲有邊度可以用廿蚊以內食到飽仲有野飲味道又好嘅飯?今日終於食到比下午茶更平嘅早餐!叫咗個海苔芝士雞飯餐,加$2要凍奶茶。埋單$18。如果嫌貴,可以叫海苔粟米雞或者牛飯餐等等,唔要凍飲,清清地要坏熱茶,只係要$15大圓。好似好hard sell咁,但只係我覺得以咁嘅品質,價錢真係幾有良心。雞有三嚿,脆口唔肥膩,飯粒粒分明,醬汁雖然少,但可以要求額外牛汁,哈哈,好多時叫雞飯都要加牛汁,正!另外我都欣賞員工嘅效率同服務態度,唔駛半分鐘個餐已經拎得,比起M記某啲𡃁仔黑口黑面同慢指慢腳好得多。好話講到依度,要改善嘅地方亦唔少,例如今日叫嘅凍奶茶甜到會糖尿咁,就算我勁鐘意甜食,飲咗三分一都頂唔順。其他就係有一啲分店清潔做得幾馬虎,清走個盆,但就唔抹枱,你知有啲食客係幾嗱咋啦。(註,今次依間ok乾淨,多謝各位店員。)因為好怕等位所以好少食佢嘅火鍋,晚市實在太多人,希望之後有機會食下,對上一次都兩三年前^_^。提提大家,葵芳依間除咗晚市多人時,其他時間冷氣真係
因為好怕等位所以好少食佢嘅火鍋,晚市實在太多人,希望之後有機會食下,對上一次都兩三年前^_^。提提大家,葵芳依間除咗晚市多人時,其他時間冷氣真係凍到飛起。