觀塘嘅日月堂,係工業大廈入邊真係好隱蔽,但係每次嚟都好多人係度食,可見佢嘅人氣之高!👍 我都算係呢度嘅常客啦,因為佢哋嘅牛肉麵真係無得頂!🤤今次同朋友仔嚟,梗係繼續食佢哋嘅招牌牛肉麵啦!1. 紅燒半筋半肉麵 ($75):呢個麵有牛筋同牛肉,牛筋炆得夠淋,入口即溶,口感軟糯;牛肉則鮮嫩多汁,充滿牛肉嘅鮮甜味!😋 紅燒湯底香濃醇厚,每一啖都令人回味無窮!2. 牛三寶麵 ($80):呢個就係我嘅至愛!🤩 一次過滿足晒我對牛腱肉、牛筋、牛肋條嘅慾望!牛腱肉爽口彈牙,牛筋軟綿入味,牛肋條則肥而不膩,入口即溶!配埋濃郁嘅湯底,簡直係完美嘅組合!3. 蚵仔煎 ($42):嘩!蚵仔多到爆晒出嚟!❤️ 每一啖都食到蚵仔嘅鮮甜,口感軟糯,配上鹹甜適中嘅醬汁,簡直係人間美味!4. 起司肉鬆蛋捲餅($40):薄薄嘅餅皮包住拉絲嘅芝士、鹹香嘅肉鬆同埋滑嫩嘅蛋,鹹甜適中,口感豐富,係一個令人驚喜嘅小食!🧀5. 凍仙草奶茶 ($22):上次飲過幾好飲~我推薦埋朋友仔一齊飲呢個~~我哋照舊叫咗走甜走冰,可以飲到奶茶茶底嘅清香,再配合埋微甜嘅仙草,清涼解渴,係炎炎夏日嘅最佳選擇!🍹日月堂嘅食物質素真係無得彈,而且價

今次同朋友仔嚟,梗係繼續食佢哋嘅招牌牛肉麵啦!

日月堂嘅食物質素真係無得彈,而且價錢合理,性價比超高!CP值爆燈!🌟 下次一定會再嚟!

2025-01-26
$150 (Dinner)
  • 起司肉鬆蛋捲餅
  • 紅燒半筋半肉麵