大圍 📌糖宫近來成日收遲工, 減下壓想食糖水 "減肥又變咗口號" 😌 喺大圍亂咁行,見到未食過 [ 糖宫 ], Scan 下🧐 個 Menu 📜 都幾多選擇,亦都幾吸引, 糾結咗一下,就嗌咗個 Take Away 試下。 另外,要讚一讚佢個 Menu好清晰,完全係一睇就知道個 items 係有咩種類、配料、汁底,都一目了然。🥭 爆芒 $54金袖 🍊 • 寒天◽芒果布甸 🍮 芒果 🥭 小丸子 🍡 • 芒果汁🍹 • 芒果雪糕 🍧 估唔到無心插柳卻又驚喜處處 🎵🎶 佢嘅芒果汁係新鮮芒果整 🥭 芒果味香甜,唔係好似其他舖頭咁會 Mixed 埋啲水/冰 + 糖溝稀做汁底,所以滿滿芒果嘅香甜,如果個芒果布甸有埋芒果肉就更加 Perfect 😙 而柚子🍊 粒粒都飽滿多汁,寒天係細細粒,好有咬口,仲有煙煙靭靭小丸子 🍡 至於雪糕 🍧 我就轉咗做雲呢拿。其實,雲呢拿雪糕同芒果汁,不嬲都係天作地設嘅絕配,雪糕 🍧 完全係將呢個 🥭 爆芒升華 🌟🔅 總括嚟講,我覺得呢間 [ 糖宫 ] 都幾真材實料,好多配料,最重要就係選擇好多,見佢營業到凌晨,相信我好快就會再 Encore 💙🔆 P. S. 原來外賣買滿
大圍 📌糖宫

🥭 爆芒 $54
金袖 🍊 • 寒天◽
芒果布甸 🍮 芒果 🥭
小丸子 🍡 • 芒果汁🍹 • 芒果雪糕 🍧

🔆 P. S. 原來外賣買滿100蚊送一款糖水,下次可以買埋比豬隊友一齊食,唔知係送咩款糖水呢❓

• 爆芒