2015-08-23 3519 views
朋友生日,佢喜歡食牛肉火煱,所以揀咗黎小肥牛食佢推介的手切肥牛,講真細細個就食小肥牛,一D都無咩特別期望。Book咗呢間太子的小肥牛,我地五人都可以book間房,有獨立厠所,真係好喇,幾大聲講笑都可以呀!侍應推介咗呢個火焰蟹湯底 ($128),佢話其他火煱店起碼幾百蚊,咁抵?即管試下啦!侍應一點火,果然好有效果喎!但係影相一樓,但其實個煱味度好一般,除咗酒味,都無咩海鮮味,隻蟹細到差D見唔到!哈哈。。。解釋咗點解比其他火煱店平囉。手切肥牛是預期的水準吧,但係切得好薄,而且要預訂,講真真係唔係特別好食囉另外叫了兩款刺生,都好新鮮!桶蠔好大隻,火煱效果好好,大大隻好有蠔味,食得好滿足,可惜一碟得五隻,唯有encore叫多碟囉!另外值得一提蟹子墨魚滑,蝦滑,入口好彈牙好濃味、鮮味,好好食!我地仲叫咗豬天梯同埋鵝肝,都係少火煱食的,豬天梯原來好爽,口感好得意,會再食呀!鵝肝都好特別。另外仲有菜同其他火煱料,位位$280總括黎講,食物水準都唔差,但無咩驚喜吧!

火焰蟹煱
手切肥牛
帶子刺生
蝦刺生
另外叫了兩款刺生,都好新鮮!
桶蠔
總括黎講,食物水準都唔差,但無咩驚喜吧!

2015-08-15
$280 (Dinner)
手切肥牛
桶蠔