2010-07-29 13 views
係紅磡區我最喜愛既酒樓,無敵大海景,多款食品選擇,出品質量穩定,仲有好多特別菜式,唯獨服務要加把勁改善喇,包括廚房都係 ~ 因為公司係附近,工作原因,所以多數都只會係度食午飯,早茶或晚飯機會微啲 ~ 因午市實在非常多人,最好訂定枱喇 ﹗但稻香開左之後,已搶左部份食客,但依然經常爆場 ﹗脆皮燒腩仔,差不多每次都叫既小食,皮脆、肉香、肥瘦平均,good ﹗點啲芥辣更能提升咸香 ﹗四川口水雞,好香、微辣,雞肉都嫩滑,幾好 ﹗但只用雞仔做,無咩肉食,主要都係過吓口癮。本人嗜辣,老實講我完全感覺唔到,只有啲花生香、辣椒香。白烚白菜苗,好普通既一味,無咩特別,清清地,點豉油食,菜嫩口。炸明蝦角,好香口,蝦彈牙、味鮮,配沙律醬酸酸甜甜,好開胃 ﹗水晶蝦餃,皮薄餡靚,大大隻蝦仁、爽口彈牙,少量肥豬肉帶出香味,無肥膩或散筲筲口感,非常好。灌湯小籠包,好功夫,豬肉汁豐盈,飽內滿載湯汁,放係醋上面,令小籠飽稍為降溫,就成隻啪入口,飽皮、肉汁、豬肉混在一起,好有層次,勁好味,如跟上海老店比較已做到超水準 ﹗

脆皮燒腩仔
四川口水雞
白烚白菜苗、炸明蝦角
水晶蝦餃、灌湯小籠飽
2010-07-18
$50 (Lunch)
脆皮燒腩仔
白烚白菜苗、炸明蝦角