2022-06-30 1059 views
一直都好鍾意海景餐廳😙 今次搵到間好chill又有靚海景嘅日本餐廳🥰 餐廳有鐡板燒都有散叫食物 入到去staff都好有禮貌 帶我地坐係窗邊嘅高枱好好享受晚餐😌 桂花煙燻沙律去皮番茄食落好滑 啱哂我呢個唔鍾意咬皮嘅人😂 味道酸酸甜甜好開胃🤭 配合埋桂花令到味道再清香啲🥰煙燻雞沙律雞肉經過煙燻味道好香 肉質嫩滑🥗新鮮蔬菜再配上蒜蓉汁食落開胃 係好好嘅頭盤🤤紫蘇雞皮大蝦呢個真係大讚🤩🤩 大蝦(已去蝦殼)非常新鮮 口感又爽又彈牙 仲有埋個好多蝦膏嘅蝦頭🦐 外面再用炸雞皮包左紫蘇葉再包住隻蝦 調味仲好足🤤🤤 食落又香又脆真係好邪惡😋😋免治雞肉棒配日本初生蛋免治雞肉棒當然要沾生蛋😍 真係香同滑好多 雞肉棒都唔細條架 食落入面嘅配料都好足🤩 玥加左好香嘅醬汁一齊燒好正😋😋牛舌啡菇串牛舌薄燒好香 再包住好juicy嘅啡菇 唔會燒到乾哂 配搭簡單又好夾😋茶漬飯荼漬飯尼到係個飯團 再配個好可愛嘅茶壺😍 入面有湯比我自己倒落去 都幾得意😛 飯團外皮燒得脆脆地 而湯就鹹鹹地浸過飯團吸收左啲味食落好香🤤🤤唔會太鹹😋最後有抹茶雪糕配紅豆做甜品😋😋抹茶雪糕有好重嘅奶味 唔會太苦澀 啱我口味🤤紅豆都有好多 而且好香😍

桂花煙燻沙律

煙燻雞沙律

紫蘇雞皮大蝦

免治雞肉棒配日本初生蛋

牛舌啡菇串

茶漬飯

另外我哋都叫咗兩杯cocktail 襯返個海景chill下🤭🤭 兩杯望落都好靚又好飲 唔會太重酒味🥰
2022-06-27
Type of Meal