2022-04-16
麥當勞道貳號座落於寧靜恬淡的中環半山,可以暫時逃離鬧市繁囂,享受一下生活的恬靜。Café bar on 8坐擁香港公園的翠綠視野之餘,又有中環區摩天大樓的繁華景色。「綠野仙蹤」雙人下午茶,有12款鹹甜點,不但賣相精緻,而且非常豐富。冷盤包括: MÖVENPICK雪糕朱古力珍寶珠、 芒果 拿破崙、草莓朱古力撻,法式杏仁餅、法式雜餅、煙三文魚黑魚子刁草忌廉 芝士、黑松露醬帶子他他、法式燉蛋。朱古力珍寶珠好好味,外層朱古力脆皮,內有半溶朱古力。其他甜點感覺太甜。煙三文魚黑魚子刁草忌廉:煙三文魚好夠味黑松露醬帶子他他: 帶子夠鮮味,加上脆麵包,好味**熱盤包括:迷你和牛漢堡包,小龍蝦包、 格仔餅、迷你 朱古力蛋糕。自助咖啡或茶由於太豐富食唔落漢堡&龍蝦包,翌日翻焗和牛漢堡包:和牛好juicy,份量唔少,正!小龍蝦包:小龍蝦好鮮甜,翻焗後麵包微脆,好味!格仔餅:配朱古力醬及糖漿,格仔餅蛋香唔錯朱古力蛋糕: 原來係心太軟,影左甘耐相仲熱同埋流心,好難得!上枱用上乾冰,一打開就飄煙,好夢幻,最適合打卡!食物高質,環境舒服加上無敵靚景,絕對值回票價,值得一去再去!
煙三文魚黑魚子刁草忌廉:煙三文魚好夠味
黑松露醬帶子他他: 帶子夠鮮味,加上脆麵包,好味
由於太豐富食唔落漢堡&龍蝦包,翌日翻焗
格仔餅:配朱古力醬及糖漿,格仔餅蛋香唔錯