2023-11-24
見網上咁多好評講佢的濃蝦湯好食,就諗住去試下,點知夜晚7點黎到已經話賣哂了。唔緊要,都仲有雞、鴨、豬同牛配搭的湯粉麵。到點餐時才知道雞都買哂了,想點杯可樂,可樂都賣哂了😂 唔知係咪好新開,入貨量唔係好足😂我地叫左個牛寶寶同鴨腿湯麵兩個湯麵都有同樣情況,就係舊肉好靭!牛果份係一邊好肥一邊好瘦,好唔均勻。鴨腿果個點解咁靭我都諗唔明,我見人地煲好耐果d 鴨腿湯應該係好冧先岩🤔 話佢煲唔耐咩,又唔似,因為舊肉都收縮哂另一個問題就係,佢個示意圖麵底係上海麵咁,麵係圓長型,上到黎竟然變左台式撈麵果種麵,仲要落單時無得揀麵底,我見其他桌的人都係呢隻麵。 先唔論好無食,第一個感覺係貨不對辦。然後個麵質係好簿又無味果隻。有時係出邊買比較平價的台式麵都會似咁樣,但係大佬,你收成88蚊碗牛麵,個牛腩已經片到好似肥牛咁簿俾得2片我,又唔係咩靚牛,俾個好少少ge 麵我都唔得?麵上面個溏心蛋又係癲,十成熟烚蛋仲要無味😂 張相蛋黃深色少少的地方,係d 湯濕左咋😂 我一夾起心諗,溏心蛋有無咁難煮呀?自己整都無咁嬲最後就係餐廳個環境,兩排食客背住間餐廳唯一一條走廊坐,坐得又好近,d 侍應要過親都要移位俾佢,成餐飯移左3
我地叫左個牛寶寶同鴨腿湯麵
最後就係餐廳個環境,兩排食客背住間餐廳唯一一條走廊坐,坐得又好近,d 侍應要過親都要移位俾佢,成餐飯移左3次俾不同人過黎過去😂
食完呢餐,覺得間餐廳的好處就係地理位置,因為你食完唔飽出面就係登打士街 好多小食店😂
我見好多食評大推濃蝦湯,可能果個真係好食啦,不過我應該唔會再去住,除非做耐左之後質素有明顯改善。
鴨腿湯麵
牛寶寶