2021-08-04 96 views
今次嚟到新都城食麻辣娘子,每次經過都會畀佢個門口張poster個乾鍋同酸菜魚吸引,今次就約埋朋友試下啦。睇完menu就用電話落單,今次我哋就揀咗個毛血旺,貪佢咩都有啲,另外當然叫咗一個乾鍋啦😄,冇叫飯食所以再加多個咕嚕肉,同埋兩杯台式飲品。毛血旺 $148食川菜又點少得毛血旺呢, 毛血旺味道麻辣鮮香,用料豐富,包括毛肚、牛柏葉、芋絲、午餐肉,當然唔少得鴨血啦,仲有寬粉同豆芽做底。 本身想叫個飯嘅,但係已經叫咗三個餸,同埋又有寛分其實都好夠飽。娘子自選乾鍋(鍋底38)幹鍋配菜有二十多款,要選四款以上配菜 ,今次就簡左安格斯牛肉$68、肥腸$38、魷魚鬚$48、蓮藕片$25,可自選辣度,仲可以加麻度。 安格斯牛肉大大片,牛味香濃, 肥腸勁度十足,又香又辣食得過癮。鮮菠蘿咕嚕黑豚肉 $88非常開胃嘅一道菜,酸酸甜甜,黑豚肉肉質嫩滑, 啖啖肉唔使吐骨,啱曬我呢啲懶人😝, 加埋新鮮菠蘿,真係夠曬開胃消滯。食辣嘢梗係要叫返杯台式飲品啦,叫左2杯黑糖珍珠炭燒烏龍奶茶,烏龍奶茶味道醇厚,珍珠口感Q軟,飲之前搖一搖,唔會覺得好甜。

毛血旺 $148

娘子自選乾鍋(鍋底38)

鮮菠蘿咕嚕黑豚肉 $88