2024-08-23
放工精神同個肚都好hungry,最近實在用腦過度,鍾意飲茶嘅阿爸阿媽提議去食點心放題。一個價錢可以任食蝦餃燒賣真係 amazing 。荃灣大鴻輝的 常滿百家菜,非常有人氣,經常滿座。最近餐廳進行小型內部翻新,坐得更加舒服,環境乾淨企理。無限時任點任食 $198晚市數十款點心、小菜、燒味及甜品放題,嘆為觀止,回味無窮。每位敬送蠔皇扣鮑魚、蒸雙皮奶一份每次見到蠔皇扣鮑魚美食總會點上一份,剛好是我喜歡的中菜,蠔皇汁和鮑魚極之合拍,飽滿細緻,口感十足,彈牙提香,沒有油膩感。蒸雙皮奶一份幼滑,散發著自然奶味。套餐每位加$10仲可以任飲啤酒汽水,選擇多,鍾意飲啤酒嘅一定讚!我最鍾意就係支裝維他奶同埋韓式汽水。晚市數十款點心蝦餃皇、鮮蝦燒賣冇得輸,賣相色澤潤澤均勻,勁大粒,真係好似乒乓波咁大,現場點心師傅已經好少見,好好珍惜。真材實料,即叫即蒸,味道正宗。鮮竹牛肉球,牛肉又滑又有牛肉味,招牌小籠包湯味道甜而不膩。炸物點心,種類又係無敵多!其中經典嘅炸春卷、炸雲吞、竟然有蘿蔔絲酥餅、炸饅頭、仲有金鈎鹹水角,外皮香脆可口。小菜還以為點心已經好勁,點知仲有小菜,即炒有鑊氣啊!我鍾意 水煮牛肉肉,辣得好刺激
晚市數十款點心、小菜、燒味及甜品放題,嘆為觀止,回味無窮。 每位敬送
蠔皇扣鮑魚、蒸雙皮奶一份
每次見到蠔皇扣鮑魚美食總會點上一份,剛好是我喜歡的中菜,蠔皇汁和鮑魚極之合拍,飽滿細緻,口感十足,彈牙提香,沒有油膩感。蒸雙皮奶一份幼滑,散發著自然奶味。 套餐每位加$10
仲可以任飲啤酒汽水,選擇多,鍾意飲啤酒嘅一定讚!我最鍾意就係支裝維他奶同埋韓式汽水。 晚市數十款點心 蝦餃皇、鮮蝦燒賣冇得輸,賣相色澤潤澤均勻,勁大粒,真係好似乒乓波咁大,現場點心師傅已經好少見,好好珍惜。真材實料,即叫即蒸,味道正宗。 鮮竹牛肉球,牛肉又滑又有牛肉味,招牌小籠包湯味道甜而不膩。 炸物點心,種類又係無敵多!其中經典嘅炸春卷、炸雲吞、竟然有蘿蔔絲酥餅、炸饅頭、仲有金鈎鹹水角,外皮香脆可口。 小菜
還以為點心已經好勁,點知仲有小菜,即炒有鑊氣啊!我鍾意 水煮牛肉肉,辣得好刺激!全家人都必食的菠蘿咕嚕肉,炒得靚靚美妙! 燒味
花雕醉雞,芳香不嗆不過份,雞肉嫩滑。蜜汁叉燒,大啖大啖肉好甜美。 甜品
懷舊馬拉糕、椰汁糕、中式糖水、桂花糕都不能錯過,每一款都係細細件,啱晒每樣都試下!