2023-02-04
今日我哋嚟到位於灣仔嘅日式料理店,餐廳嘅裝修以木色為主調,設有吧枱,可以一邊食嘢一邊睇到廚師用心煮嘢食。餐廳仲會一邊播住日式音樂,真係好有氣氛。燒螢光魷魚魷魚燒得好香脆, 燒到好似魚乾咁,好焦脆。燒業蟹甲羅燒甲羅燒入口有香濃嘅蟹肉蟹膏香味,加上仲配有紅菜頭薯菜,真係好有特色。海膽飯海膽嘅份量都幾多,入口creamy,唔會覺得有腥味,加上都幾甘甜,所以幾好味。赤鮑一份有兩隻鮑魚,鮑魚入口鮮甜,肉質彈牙爽口,經調味之後更加係別有風味。白鱔表皮燒得好香脆,肉質彈牙,有油脂香味,加上經調味之後味道更加突出。整體來講,每樣嘢食都處理得唔錯,加上有唔少都幾有特色,所以今餐食得真係好開心。📍炭火Dining 炎 (灣仔)灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下B及C號舖#灣仔美食 #灣仔好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfo
餐廳仲會一邊播住日式音樂,真係好有氣氛。
燒螢光魷魚
魷魚燒得好香脆, 燒到好似魚乾咁,好焦脆。
燒業蟹甲羅燒
海膽飯
赤鮑
白鱔
📍炭火Dining 炎 (灣仔)
灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下B及C號舖
#灣仔美食 #灣仔好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday