2023-11-02
今日同朋友去左銅鑼灣一間充滿日系動漫味既燒肉放題✨熊本燒肉✨到食午餐❤️呢度有大量嘅人氣動漫,總有一個係你既童年回憶☺️ 熊本燒肉位於銅鑼灣地鐵站附近,位置真係好方便呀!店內裝修係充滿晒日本居酒屋風格,而且地方寬敞,仲四周圍都貼晒海報,全部都係日本人氣動漫嚟㗎😍好熱血呀🔥.今日同朋友就叫左『澳洲和牛午市放題』有120分鐘可以任食燒肉😍係主打任食M5澳洲和牛架🐮店內係用平板落單既,平板上面有埋名稱同圖片,比你清楚知道自已叫乜野食物,唔會做大嘥鬼啦~.講下D肉類啦🥩呢到既肉類選擇真係好豐富呀!牛既選擇有:牛五花,腹橫肌,肩胛肉,三角肉,牛柳粒,牛舌,牛排骨,牛小排,西冷,牛腸,牛胃等等🐮我同朋友都一致覺得牛三角係最好食既😋另外我仲試埋第一次食既牛腸😆唔食牛既朋友,另外仲有豬,雞同魚選擇:豚護心肉,豬頸肉,五花肉,豚肩,雞扒,雞腎,三文魚,多春魚,仲有其它幾款海鮮🦐呢到既肉都幾新鮮,唔會有雪味!除咗以上咁多款肉類選擇,呢度仲有好多款小食,同埋主食架!有各款嘅沙律,日式小食:章魚小丸子,唐揚雞塊,吉列帶子/蝦等等,仲有D甜品tim!我自己就最欣賞流心芝士年糕🧀,仲有脆皮香蕉🍌,呢個脆皮香蕉好別呀,
講下D肉類啦🥩
呢到既肉類選擇真係好豐富呀!
除咗以上咁多款肉類選擇,呢度仲有好多款小食,同埋主食架!有各款嘅沙律,日式小食:章魚小丸子,唐揚雞塊,吉列帶子/蝦等等,仲有D甜品tim!我自己就最欣賞流心芝士年糕🧀,仲有脆皮香蕉🍌,呢個脆皮香蕉好別呀,好似炸既香蕉糕咁,煙煙韌韌!芝士年糕咬落口仲有濃香既芝士流心,我食完要再落單,真係太好食😍
熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto
@yakiniku_kumamoto