2022-02-22 24 views
太耐冇去日本呀,咁難得見到一間咁有日式裝修嘅cafe,梗係入去試一試。 餐廳就係錦田,但係都好容易搵到,基本上所有黎錦田嘅小巴/巴士一落已經係會見到佢。裝修真係好有庭園風,特別係仲有茶室㖭,每人都有咕臣可以坐,另外餐廳仲有庭園,雖然我哋去嘅時間未開放曬全部,但係見到個景都好靚,真係好呀日本嘅味道。食方面餐廳嘅質素都好好,性價比都幾高。1.黑松露蟹肉(8/10)分量比想像中多,基本上每塊麵包都可以有滿滿嘅蟹肉,另外黑松露味道好濃沃。2. 和牛 (8/10)和牛嘅牛味好重,另外,都有少少黑椒同埋芝士,食落好好食。3.抹茶鮮奶(7/10)抹茶係偏向冇咁甜,因為喺日本飲嘅果時,抹茶都係唔係好甜,所以咁先可以食得出茶香4. dirty (8/10)打卡一流,配搭起呢個日式嘅裝修,另外,咖啡味都幾重。5.巴斯克蛋糕 (8/10)呢度每日都有精選蛋糕,咁啱我去嗰日係巴斯克蛋糕,蛋糕軟硬啱啱好,一食落去入面流心,另外芝士味都好濃

食方面餐廳嘅質素都好好,性價比都幾高。
1.黑松露蟹肉(8/10)
2. 和牛 (8/10)
和牛嘅牛味好重,另外,都有少少黑椒同埋芝士,食落好好食。
3.抹茶鮮奶(7/10)
4. dirty (8/10)
打卡一流,配搭起呢個日式嘅裝修,另外,咖啡味都幾重。
5.巴斯克蛋糕 (8/10)