2017-07-12 442 views
見網上食評都唔錯, 於是相約朋友試試, 入門口已很有心思, 備有木牌給客人寫上心意, 入內都很寛, 座低後我們點了$238套餐, 包括安格斯牛小排、美國進口牛肉、牛柳粒闊、豚肉片、羊肉和北海雞肉, 此外還有炸物和刺生放題, 此外$238套餐還包了牛白肉, 真是包羅萬有, 而湯底有6款選擇, 除此以外可加$18有鮮味紅蝦湯, $48有花膠海螺蟲草花湯, 價錢相當超值。我們點了膠海螺蟲草花湯底, 湯底入口清甜美味, 而花膠都唔細, 最正係可以補充骨膠原, 聽店員說這個湯底每日早上師父就開始肴製, 每日限量發售, 真係唔好錯過。湯翻滾後, 我們逐樣放落鍋肉灼熱, 牛小排、牛肉、羊肉和豚肉的肉和脂肪比例好好, 而且都好鮮味, 正所謂牛肉有牛肉味、豚肉有豚用味、羊肉有羊肉味雖然帶小小"蘇"味, 但可以接受, 雞肉片雖然大舊咗小小, 但過火依然嫩滑。火鍋以後, 再點了刺生, , 三文魚和吞拿魚都是厚切, 甜蝦、八爪魚、北寄貝和象拔蚌都是出奇的新鮮美味, 真係驚喜。呢到除咗有汽水供應, 還有時限清酒, 我們要了一小瓶, 入口清甜而帶有米酒香, 而且一D都唔嗆喉, 真係值得一試。最後, 我們食咗雪米糍
最後, 我們食咗雪米糍, 有7款口味, 細細粒容易食, 唔錯喉仲可以食埋Dreyers雪糕杯, 真係好滿足。
安格斯牛小排套餐
自助炸物
刺生
清酒
2017-07-11
$288 (Dinner)
安格斯牛小排套餐
刺生