天氣涼涼地,係時候烚下烚下!旺角家樂坊既八歌仙已經係我同屋企人既飯堂,今日我哋又黎去大食一餐!🥰我地唔諗錦多先落左個湯底,分別有蕃茄🍅🦞龍蝦湯底同壽喜燒!蕃茄龍蝦湯底真材實料,飲到龍蝦鮮味,而壽喜燒🍲味道香甜!兩個湯底用黎打邊爐一流!😗🔥天婦羅,壽司同清酒煮蜆都好好食!無論係冬菇,海蝦同茄子天婦羅🍤🍆🍄等等,都炸得外脆內軟,入口唔會油膩同好多粉漿!熱辣辣時食好好味!而壽司🍣好似油甘魚,三文魚壽司呀,件件新鮮,食落鮮甜,好正!清酒煮蜆🐚每粒蜆脹卜卜,咬落去彈牙仲充滿濃濃酒香!🔥和牛餐亦非常之棒,全部黎自日本和牛🐄🥩無論係牛三角,牛脊峰,牛肩胛但其他牛既部位都好,全部都充滿濃濃牛香,入口散發出陣陣牛脂!好香!🤩扇貝海蝦活魚刺身簡直係我地全家人之愛!扇貝🦪大隻鮮甜彈牙,海蝦🦐生猛爽甜,活魚刺身🐟鮮味濃郁,無得頂!🙌