2021-11-10 2856 views
今日同男朋友慶祝生日,因為佢係食肉獸,所以揀左上環依間燒肉慶祝生日。果日好早12點就到左,係成間鋪頭第一枱客,我地就揀左住bar枱,貪佢有氣氛D同埋影相靚D。我地就叫左個combo set,入面有三款牛,分別係霜降,中等,赤身。食肉之前佢會有D前菜同埋牛骨湯,個牛骨湯好重牛味,好好飲。而主角牛終於上菜,職員都會好細心同你講係咩牛同埋點食會比較好,值得加分。個人就覺得霜降同赤身比較好食,霜降食到好香既牛脂味,而赤身就有比較重既牛味。但中等就相對真係普通左小小,唔算好林又唔算好重牛脂味。佢另外配左個蘿蔔蓉蛋黃醬料,都令到個牛加到唔少分。份量方面,男士可能會唔係好夠,所以我地就另外再叫左個和牛咖哩飯。和牛咖哩飯,好香咖哩味,會令人食唔停,但係唔係和牛就食唔出,可能因為咖哩味太濃,蓋過左和牛味。餐廳入面係一個類似boarding gate既佈置,臨走前佢地安排左我地係登機牌前面影相,仲轉左我男朋友生日既字句,幾特別既服務。而且佢地每次上菜都會用好激動既tone去叫,令成間餐廳既氣氛都好好。

前菜
Combo  Set