2019-09-17 15 views
今日同朋友要去個邊買野,咁岩經過依個商場見到有日本野就即刻入去食翻個lunch。間日本野都幾多選擇,有拉麵同定食,仲有咖哩個啲。平時拉麵店都好似有其他定食,依間就咩都有。我地3個都叫咗定食,每份定食都包咗一個麵豉湯,蒸蛋,中華沙律同埋白飯。麵豉湯,個湯都幾入味,吾會話成大煲一齊煲搞到淡晒咁,飲到底都有好多海帶同埋豆腐。蒸蛋,個蛋蒸得吾錯,蒸到岩岩好,吾會過老,所以好滑,仲有甜甜地咁既鮮味。網燒雪花牛扒定食,啲牛燒得吾錯,應該係5成熟,所以吾會過熟,加埋一啲燒汁,都好juicy,送飯真係岩晒呀。蒲燒鰻魚定食,見到朋友塊鰻魚都幾厚身,試咗一舊,啲鰻魚汁都幾入味,而且吾會過咸。炸雞肉定食,一見到啲炸雞就覺得好大件,試咗一舊,果然吾錯,啲肉質好滑,不過就要點翻佢個醬汁做翻個調味比較好。

2019-09-16
Type of Meal