2022-10-27
今次去左旺角食燒肉放題,呢間餐廳有別於一般燒肉店,佢係可以一邊燒肉同時另一邊可以打邊爐,可以一次滿足兩個願望。餐廳佈置以竹林主題為主,給人一種清幽既感覺。120分鐘放題價錢分別有$498澳洲和牛同$688 A5熊本和王日本和牛,涮涮鍋湯底更由餐廳特別調製,可以五選二,分別有壽喜燒、鰹魚昆布、麻辣豬骨、龍蝦蕃茄同黑蒜豬骨,我地就揀左A5熊本和王日本和牛同埋壽喜燒、龍蝦蕃茄湯底。店員首先會端上刺身拼盤同和牛拼盤,刺身拼盤有六款,包括有三文魚、北寄貝、帶子、八爪魚、甜蝦同油甘魚,刺身新鮮鮮甜,而和牛拼盤有A5仙台日本和牛上脾、A5仙台日本和牛三角、A5日本和牛背峰同A4日本和牛上腦,和牛油花分布均匀,入口肉質軟嫩多汁。食完之後就開始點其他野食,種類都好多,包括有燒肉、火鍋、海鮮、自家串串燒、天婦羅、油揚炸物、壽司卷物、一品料理、蔬菜、火鍋配料、主食等,上菜速度都好快。我地點左M8澳洲和牛板腱同M8澳洲和牛小排打邊爐,和牛夠曬大片,相當吸引,另外仲點左啲火鍋配料,有娃娃菜、蟹棒、頂級蝦滑、杏鮑菇、蘆筍等等。食完個和牛拼盤仲未夠喉,再加左M9+澳洲和牛西冷同M9+澳洲和牛肩胛,仲有扇貝、海中蝦、
食完個和牛拼盤仲未夠喉,再加左M9+澳洲和牛西冷同M9+澳洲和牛肩胛,仲有扇貝、海中蝦、花甲王、香草牛油廣島蠔,實行盡情咁燒烤。另外都有叫左壽司同熟食,有芝麻雞翼、芝士薯蓉年糕、天婦羅等,炸物炸得幾酥脆,幾好食!